میزبان کلود
آموزشی

VPC (Virtual Private Cloud) چیست؟ | همراه با راهنمای راه اندازی

میزبان کلود میزبان کلود
851 بازدید 0 دیدگاه 16 شهریور 1403 زمان مطالعه: 10 دقیقه
/storage/post-covers/1683106136_2023-05-03_03.png
VPC (Virtual Private Cloud) چیست؟ | همراه با راهنمای راه اندازی

VPC مخفف Virtual Private Cloud بوده و به مجموعه ای از منابع پردازشی در ابر اشاره دارد که به صورت خصوصی در اختیار یک سازمان یا شخص قرار می گیرد.VPC نیز همانند Cloud Computing به دسته‌ای از سرویس‌های رایانشی اشاره دارد که از طریق اینترنت در اختیار افراد و سازمان ها قرار می گیرند؛ اما در این حالت، فضای خصوصی فقط به شرکت‌ها یا مدیران سازمان ها تخصیص داده شده و با استفاده از تکنولوژی‌های مجازی سازی شبکه و دیگر ابزارهای مرتبط، دسترسی به اطلاعات محدود می شود.

این روش امنیت بیشتری را نسبت به روش‌های معمولی فراهم می‌کند، زیرا اینترنت از سایر کاربران جدا شده تا فقط اشخاص مورد نظر به شبکه‌ داخلی شرکت دسترسی داشته باشند. به عبارتی، با استفاده از VPC، شرکت‌ها می‌توانند شبکه‌ی خصوصی خود را بر روی یک زیرساخت ابری راه‌اندازی کرده و به صورت امن به داده‌های خود دسترسی داشته باشند.با استفاده از VPC، سازمان می تواند بخشی از ابر خود را برای برقراری ارتباطات امن با دیگر قسمت های سازمان اختصاص دهد. به زبان ساده، VPC یک شبکه خصوصی مجازی است که با استفاده از زیرساخت ها و تکنولوژی ابری ایجاد می شود. در واقع، VPC به سازمان ها اجازه می دهد تا کارایی، امنیت و کنترل بیشتری را در یک محیط ابری تجربه کنند.هر VPC دارای CIDR Block اختصاصی است که می‌توانید زیرشبکه‌های خصوصی درون آن بسازید تا بتوانید ماشین‌های مجازی را به آن وصل کنید.

 

مزایای استفاده از VPC

بعضی از مزایای استفاده از VPC عبارتند از:

  • امنیت بالا: امکان پیکربندی امنیتی در VPC که به شما اجازه می دهد تا ترافیک بین ماشین های مجاز در VPC را محدود کنید و امنیت شبکه خود را ارتقا دهید.
  • کنترل بیشتر: با استفاده از VPC، شما به طور کامل بر شبکه خود کنترل دارید و حتی می توانید آن را سخت گیرانه تر پیکربندی کنید.
  • انعطاف پذیری: با استفاده از VPC، می توانید شبکه خود را بر اساس نیازهای خود پیکربندی کنید و به راحتی در مواقع مورد نیاز آن را ارتقا دهید.
  • هزینه کمتر: با استفاده از VPC، می توانید هزینه های مرتبط با شبکه را کاهش دهید؛ زیرا از سرویس های مختلف کمتری استفاده خواهید کرد.

راه اندازی VPC

برای پیاده‌سازی VPC، یکی از راه حل ها این است که ابتدا یک حساب AWS داشته باشید. البته این راه حل برای ایران کاربردی ندارد که در ادامه راهکار میزبان کلود را به شما معرفی خواهیم کرد.پس از ایجاد حساب می‌توانید از پنل مدیریتی AWS یک VPC جدید ایجاد و زیرشبکه‌ها و دروازه‌های ارتباطی را تعریف کنید. همچنین می‌توانید با استفاده از ابزارهای کامند لاین AWS یا API AWS VPC این اقدام را پیاده‌سازی کنید.

برای افزایش امنیت VPC می‌توانید از محصولات امنیتی AWS مانند Security Groups، Network ACLs، WAF و VPN نیز استفاده کنید.

 

آیا حتما باید از AWS استفاده کنیم؟

خیر، VPC یک تکنولوژی عمومی است که در اکثر پلتفرم‌های ابری و دیتاسنتر می تواند قابل ارائه باشد. مثلاً می‌توانید VPC را در ابرهای دیگری مانند Microsoft Azure و Google Cloud Platform نیز استفاده کنید.

ارائه دهنده ایرانی VPC

در ایران نیز ارائه دهندگانی برای VPC وجود دارند. به عنوان مثال، ممکن است شرکت‌ هایی مثل پارس‌آنلاین خدمات VPC را نیز ارائه دهند. با این حال، برای استفاده از این خدمات باید به شرایط و قوانین هر شرکت دقت شود و از امنیت و حریم خصوصی داده‌ها همیشه پیروی شود.

تفاوت VPC با سرور ابری (Cloud Server)

VPC و سرورهای ابری دو مفهوم متفاوت هستند. VPC یک سرویس نتورک بیس برای برقراری یک شبکه اختصاصی و خصوصی درون محیط ابری است، در حالی که سرور ابری (Cloud Server) یک سرویس پردازشی ابری است.به عبارتی، VPC برای ایجاد شبکه‌های خصوصی و ایزوله در محیط ابری به کار می‌رود، در حالی که سرور ابری برای پردازش و مدیریت منابع پردازشی درون ابر مورد استفاده قرار می گیرد.در اینجا «ایزوله کردن» یعنی ایجاد فضایی مجزا برای جلوگیری از تداخل بین هر محیط. به عبارت دیگر، هر VPC درون یک محیط مجزا و مستقل قرار گرفته و امکان تداخل و اختلال دیگر VPC ها وجود نخواهد داشت.

فرق بین VPC و VPS

وی‌پی‌اس یک سرور مجازی یا در واقع بخشی از یک سرور فیزیکی است که در اختیار کاربران قرار داده می‌شود و این امکان را به کاربران می‌دهد تا از منابع سخت افزاری، مثل CPU، RAM و فضای دیسک بهره‌برداری کنند.هر VPS بر روی یک سرور فیزیکی نصب می‌شود و هر کاربر می تواند از کنسول مجزای خود استفاده کند. این بدان معناست که منابع فیزیکی سرور فیزیکی، مثل CPU و RAM بین کاربران تقسیم می‌شود.اما در مقابل، VPC یک شبکه خصوصی است که توسط یک ماشین مجازی ایجاد می‌شود و از این طریق، تمامی نودهای VPC می‌توانند به یکدیگر متصل شده و ارتباطات خود را با اینترنت مدیریت کنند.VPC امکانات شبکه ای بیشتری در مقایسه با VPS دارد و بیشتر برای برنامه‌ها و سرویس‌های بزرگ از آن استفاده می‌شود. به طور کلی، VPC باعث می‌شود که بتوانید یک شبکه خصوصی را بر روی زیرساخت ابری ایجاد کنید که از طریق آن قادر باشید تا ترافیک بین نودهای مختلف را بهتر مدیریت کنید.

ارتباط زیرساخت فیزیکی با معماری VPC

شبکه خصوصی مجازی (VPC) یک ابزار برای مدیریت و کنترل دسترسی به "سرویس‌های ابری" است. در این راستا، ایجاد یک VPC به معنای ایجاد یک فضای "شبکه خصوصی" برای میزبانی از سرویس‌های ابری است.بنابراین، می‌توان گفت که VPC با نیازمندی‌های فیزیکی ارتباطی نداشته و تنها یک لایه از ساختار سرویس‌های ابری را تشکیل می‌دهد.

ارتقای امنیت در استفاده از VPC

به عنوان یک فضای امن در برابر دسترسی از بیرون به شبکه، VPC این امکان را فراهم می‌کند تا به راحتی بتوانیم داده‌های خود را در زیرساخت‌های ابری مانند Cloud Computing و Cloud Storage بدون مشکل و با امنیت بالا مسیردهی، ذخیره و پردازش کنیم.علاوه بر این، می‌توان با استفاده از تکنولوژی‌های مانیتورینگ و لاگ‌گیری، همیشه به صورت فعال سرویس‌های خود را رصد کرده و در صورت وقوع حملات و دسترسی‌های غیرمجاز، اقدام به مسدودسازی آی‌پی‌های مشکوک و یا بلاک کردن محدوده‌های جغرافیایی مربوطه کنیم.همچنین، اعمال قوانین و محدودیت‌های مربوط به ترافیک شبکه در داخل VPC، می‌تواند از شما در برابر حملات DDOS نیز محافظت کرده و هزینه های زیرساختی مرتبط با حجم ترافیک را برای شما کاهش دهد.

سرور ابری

راه اندازی VPC برای سرور ابری یا VPS

جهت اجرای VPC برای یک سرور ابری، شما ابتدا باید به یک ارائه دهنده ابری مثل AWS ،Google Cloud Platform یا نمونه های ایرانی، مراجعه و یک VPC جدید راه اندازی کنید.سپس باید یک یا چند ماشین مجازی (VM) را درون VPC ایجاد و آنها را پیکربندی کنید. در نهایت، باید بسترهای ارتباطی مانند پروتکل های امنیتی، SSL، و فایروال هایی برای محافظت از VPC خود در برابر حملات خارجی تنظیم کنید.سپس می‌توانید با استفاده از ابزارهای مدیریتی شبکه، بسته‌های ارسالی و دریافتی را مشاهده کرده و مسائل مرتبط با امنیت نظیر دسترسی‌ها و روش‌های رمزگذاری را بهبود دهید.در کنار این موارد، با استفاده از امکاناتی همچون Load Balancer و Auto Scaling می‌توانید مقیاس‌پذیری و بهره‌وری شبکه خود را ارتقا دهید.برای ایجاد یک ماشین مجازی در یک VPC می‌توان از ابزارهای مختلفی استفاده کرد. برخی از این ابزارها عبارت‌اند از:

  • Amazon EC2
  • Microsoft Azure
  • Google Cloud Platform
  • OpenStack
  • VMware

راهکار میزبان کلود

شما می توانید در کمتر از 2 دقیقه در میزبان کلود یک سرور ابری با شبکه خصوصی و تمهیدات امنیتی فایروال ایجاد و راه اندازی کنید. به عبارتی می توانید هنگام سفارش ابرک، از رمز یکبار مصرف یا کلید SSH برای ورود استفاده کنید.

vpc

علاوه بر این می توانید از طریق تنظیمات فایروال، قوانین امنیتی مورد نظر خود را برای دسترسی به شبکه تعریف و مدیریت کنید.

vpc چیست

جمع بندی

در کل، VPC یک سرویس ابری بسیار مطمئن است که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا شبکه‌های خصوصی ابری خود را در یک محیط ابری مدیریت کنند. این سرویس از طریق جداسازی منابع فیزیکی امنیت بالاتری را برای مخاطبین این زیرساخت فراهم می‌کند و این امکان را به ما می‌دهد که به راحتی و با قابلیت توسعه از مزایای ابری استفاده کنیم.از جمله کاربردهای VPC می توان به مواردی مانند ایجاد دسترسی به سرویس‌های ابری، ساخت شبکه‌های خصوصی امن و اتصال به شبکه‌های دیگر اشاره کرد.

پیشنهاد ویژه

CDN ابری میزبان کلود

میزبان کلود

سرعت در بارگذاری و تحویل محتوای سایت

میزبان کلود

سرعت در بارگذاری و تحویل محتوای سایت

میزبان کلود

سرعت در بارگذاری و تحویل محتوای سایت

میزبان کلود

سرعت در بارگذاری و تحویل محتوای سایت

مشاهده پلانها
میزبان کلود میزبان کلود
میزبان کلود
میزبان کلود
نویسنده مطلب میزبان کلود

ارائه دهنده خدمات زیرساخت یکپارچه ابری

VPC (Virtual Private Cloud) چیست؟ | همراه با راهنمای راه اندازی 0 دیدگاه